Wie zijn wij

Hier van A t/m Y , al onze sterren

Anne-Marie Troost

” Ik ben vestigings-coördinator bij een particulier thuiszorg bureau”

Sinds 2001 speel ik bij Troep. Ik vind het heerlijk om in de huid van een ander te kruipen. En geniet van het proces om samen met de anderen tot een goede voorstelling te komen! Mijn rol als zus in het stuk Noorderzon (2004) vond ik het leukst tot nu toe!

Crista Graafland

” De stotterende slager in Fools (2013) vond ik echt een uitdaging”

Ik ben verpleegkundige in de ouderenzorg en speel sinds 2012 toneel bij Troep. Ik vind het mooi om met elkaar een boeiend stuk op de planken te zetten. In de huid kruipen van een andere en dan lekker spelen. Kijken wat je uit jezelf kunt halen en dan weer met een voldaan gevoel naar huis. Heerlijk!

Edwin Ruigrok

“Het repeteren zelf, het steeds weer anders kunnen zien en voelen van wat een tekst betekent vind ik het meest betoverende van toneelspelen. Het geeft me een gevoel van vrijheid .”

Ik speel sinds 2012 bij Troep. Ik heb samen met Tineke vier prachtdochters. Ik doe van alles rond religie en conflict in de vredesorganisatie PAX. Toneel geeft me de mogelijkheid om te ontdekken wie ik ben, wat mij beweegt en wat anderen beweegt. In het begin staat een personage vaak ver van me af, maar aan het eind komt hij steeds dichterbij. Het meest boeiende en leerzame wat ik heb gespeeld was de koning van Navarre in de Liefdeloze Les van Shakespeare. Dat was toen ik 22 was een confronterende ervaring. 

Francien van Weelden

“Ik geniet van alles wat er op mijn pad komt”

Ik woon in Laag Soeren en heb heel lang geleden iets gespeeld ter ere van een jubileum in het dorp. Was in mijn werkzame periode Bibliothecaris, en geniet nu van alle wat op m’n pad komt.
Hoe ik nu bij Troep ben terecht gekomen? Ik ben gevraagd. Het is  een uitdaging en ik ga mijn best doen!

Gerard van Eerde

In liefdevolle herinnering

Gerard behoorde tot een van de originele oprichters van theatergezelschap Troep. Meer hierover lees je in een Stukje historie waar Gerard het ontstaan van Troep heeft beschreven.

Hanneke Krikke

“Ik ben oorspronkelijk op toneel gegaan om mijn verlegenheid te overwinnen en dat is deels gelukt. Vindt het nog steeds leuk, spannend en ontladend”

Sinds 1979 speel ik bij Troep. Niet de leukste maar de mooiste rol die ik heb mogen spelen was in “Op weg naar Tar” van Fernando Arrabal. Ik speelde daar een verlamde vrouw in een kinderwagen.

Selma Roos

” De rol van leerling in De Les (2008) vond ik fantastisch. Vooral alle vermenigvuldigingen die ik ‘gewoon uit het hoofd had geleerd’ zijn me daarvan bijgebleven “

Ik ben praktijkondersteuner ouderenzorg in de huisartsenpraktijk in Dieren. Sinds 1999 speel ik bij Troep. Ik vind toneelspelen heerlijk om even mijn dagelijkse beslommeringen te vergeten. Ook kan ik van elke nieuwe rol en elke nieuwe regisseur weer zoveel leren. Dat maakt dat ik altijd met veel plezier meedoe.

Ton Borsboom

“Bij Troep is bijna nooit iets gek. Zo blijf je je grenzen verleggen”

Tijdens mijn dagelijkse dag run ik vegetarisch eetcafé Enig Alternatief in Arnhem: koken, gastheer, afwassen, alles. Het is –naast toneel spelen – mijn lust en mijn leven. De leukste rol vond ik de Zelfmoordenaar in het gelijknamige stuk van Erdman. Waarom, twijfel, me door alle omringende krachten laten meeslepen, op mijn lijf geschreven. Maar ook even leerzaam. Ik heb er knopen door leren doorhakken.
Buiten categorie vond ik de professor die ik speelde in De Les van Ionesco. Pagina’s onzin-monologen moest ik uit mijn hoofd kennen. Zelfs dat vormt je.

Yvonne Ribbink

” Mijn vader speelde ook toneel, dus toen ik 4 was stond ik al achter de coulisse naar mijn vader te kijken”

In het dagelijkse leven ben ik een wervelwind. Ik heb 2 banen, ben mantelzorger voor mijn moeder, help mijn dochter en heb een hond. Waarom speel ik toneel? Om mensen te vermaken. De spanning of je alles uit een rol kunt halen. En je denkt: dit doe ik nooit meer, vind ik dit echt leuk? Maar als het allemaal achter de rug is wil je weer op. Mijn leukste rol heb ik samen gespeeld met mijn broertje in een eenakter: IJsberen in een tropische regenwoud. Een stuk met humor, emotie en een verhaal.